Ποιο ελαστικο είναι για εσάς ;

Ποιο ελαστικο είναι για εσάς ;

Για να βοηθηθείτε όταν πρόκειται να κάνετε τη σωστή επιλογή για την τοποθέτηση ελαστικών αντικατάστασης στο όχημά σας, υπάρχουν τρία κυρίως πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

1. Οι διαστάσεις των ελαστικών σας
2. Οι κλιματολογικές συνθήκες που αντιμετωπίζετε
3. Οι συνθήκες χρήσης που έχετε


1. Οι διαστάσεις των ελαστικών σας


Όταν αλλάζετε τα ελαστικά σας, βεβαιωθείτε ότι είναι τα ίδια με την διάσταση ελαστικών πρώτης τοποθέτησης στο όχημά σας. Εάν δεν είστε βέβαιοι για τη σωστή διάσταση, χρησιμοποιήστε τον δικό μας Επιλογέα Ελαστικών για να βρείτε το σωστό ελαστικό για το όχημά σας. Ή διαβάστε το πλευρό του ελαστικού που ήδη έχετε στο αυτοκίνητό σας. Δείτε Πώς Διαβάζουμε το Πλευρό ενός Ελαστικού. Όταν τα ελαστικά δεν τοποθετούνται σε πλήρες σετ των τεσσάρων, συμβουλεύουμε, να μην τοποθετούνται διαφορετικοί τύποι ελαστικών στον ίδιο άξονα. Εάν εξακολουθείτε να αμφιβάλλετε, συμβουλευτείτε τον προμηθευτή σας σε ελαστικά, για τις λεπτομέρειες που αφορούν στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου σας με ελαστικά.


Αλλάζουμε τις διαστάσεις των ελαστικών ;

Η αλλαγή διάστασης ελαστικών, μπρεί να αυξήσει την επιφάνεια γόμας που είναι σε επαφή με το έδαφος. Να έχει αποτελέσματα πάνω στην καλύτερη ανταπόκριση στο τιμόνι, με ακριβέστερη οδική συμπεριφορά στις στροφές. Ακόμη, ένα σετ ελαστικών με χαμηλό προφίλ και περιορισμένα πλευρά, μολονότι μπορεί να φαίνεται καλύτερο, γενικά έχει ως αποτέλεσμα πιο "σκληρή" οδήγηση. Και περισσότερες ανωμαλίες της επιφάνειας του δρόμου θα γίνονται αισθητές. Επίσης έχει επίπτωση στο φρενάρισμα, στις μηχανικές επιδόσεις, στην κατανάλωση καυσίμων και ούτω καθ' εξής.  Για τη δική σας ασφάλεια, παραμείνετε προσκολλημένοι όσο πλησιέστερα γίνεται προς την εξωτερική διάμετρο των ελαστικών πρώτης τοποθέτησης. Σκεφτείτε ν' αλλάξετε τη ζάντα σας για να διατηρήσετε την άριστη ποιότητα οδήγησης. Συνιστούμε, όταν σκέπτεστε μια αλλαγή στη διάσταση ελαστικού, να συμβουλεύεστε έναν ειδικό.

Οχήματα 4Χ4

Συνιστούμε τα οχήματα 4x4 να χρησιμοποιούν ίδια σετ των 4 ελαστικών (ίδιο μέγεθος, μάρκα, σκάλισμα, δείκτης φορτίου και ταχύτητας κτλ). Η εξαίρεση υφίσταται όταν ο κατασκευαστής είναι αυτός που εγκρίνει διαφορετικά μπρός και πίσω ελαστικά. Οι συστάσεις του κατασκευαστή πρέπει πάντα να ακολουθούνται.

2. Οι κλιματολογικές συνθήκες που αντιμετωπίζετε


Τα ελαστικά σας πρέπει ν' αντιμετωπίσουν μια ευρεία ποικιλία κλιματολογικών συνθηκών: βροχή, δυνατό άνεμο, πυκνή ομίχλη, χιόνι, πάγο και ούτω καθ' εξής. Όλα αυτά έχουν επιπτώσεις στις επιδόσεις τους και χρειάζεται να προσαρμόζετε το στυλ οδήγησής σας ώστε να είναι ανάλογο με τον κάθε τύπο καιρικών συνθηκών. Πριν από ένα μεγάλο ταξίδι, ελέγχετε την κατάσταση του αυτοκινήτου και των ελαστικών σας.